Dag 123

Fietje Vlecht doet boodschappen.

Fietje gaat naar de supermarkt.

Ze heeft een briefje meegekregen van mama.

Daar staat op wat Fietje moet kopen.

Een potje pindakaas, een pak melk  en drie bananen.

Fietje kan heel goed boodschappen doen.

Ze loopt door de winkel.

Wat is er veel te koop!

Fietje ziet een pot appelstroop.

Hmmm dat is lekker!

Ze doet de pot in haar karretje

O, en daar liggen mandarijntjes.

Die gaan ook mee.

En krentenbollen…

Zeg Fietje, die boodschapjes staan niet op mama’s briefje hoor.

Maar Fietje luistert niet.

Ze heeft het veel te druk met dingen pakken.

Als haar wagentje vol is gaat ze naar de kassa.

Fietje geeft haar portemonnee aan de kassamevrouw.

“Hier zijn de centjes,” zegt ze blij.

Maar de kassamevrouw schudt haar hoofd.

“Dat is niet genoeg, “ zegt ze, “moest je dit echt allemaal kopen?”

Fietje laat het boodschappenbriefje zien.

De kassamevrouw moet lachen.

“Je hebt een beetje meer gekocht dan mama heeft opgeschreven, Fietje Vlecht”

Ze doet alleen de pindakaas, het pak melk en de drie bananen in Fietjes tas..

De kassamevrouw geeft Fietje een dikke mandarijn.

“Voor onderweg! “ lacht ze, “En vertel mama maar dat ik gezegd heb dat jij heel goed boodschappen kan doen.”

Dat is lief van de kassamevrouw hè?

Ja vind ik ook!

10 comments

 1. Hoe oud ben jij Fietje? Ik mag niet alleen boodschappen doen van mama. En ik mag ook niet alleen naar school. Ik zeg tegen mama dat dat wel mag als ik 5 ben, maar dat vind ze ook niet goed. Stom hè?
  Weet je nou ik vind jou heel knap Fiet.
  Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxfiep

 2. ontdek de échte rinse appelstroop in het karretje , mjammie !

 3. en een reuzenpot hè, voor de echte lekkerbekken

 4. Fietje Vlecht

  Ha Fiep, ik ben 5 jaar en 8 maandjes. Ik denk dat het heel druk is waar jij woont, dan zou ik ook niks mogen van mijn mama. Maar ik woon in een dorpje met 3 huizen, 1 winkeltje en 1 school. Daarom mag ik alleen overal naar toe! En als er iets verkeerd gaat weet iedereen wie ik ben! En dan helpen ze mij! xxxxxxxxxx Fietje

 5. haha, zo leuk die kruisbestuiving tussen verschillende personages 😀

 6. pffff ik moest ook boodschappen doen… bij mijn vriend Albert. word ik toch bestormd door een meute onderdeurtjes: “heeft u ook mini’s?” wel een beetje gek om dan te zeggen dat ze voor mijn eigen dochter zijn *schaamt zich zelfs een beetje* want mijn dochter is niet echt hè Fietje, maar een meisje dat alleen in mijn hoofd leeft…

 7. Fietje Vlecht

  Jeetje is superecht hoor,ik kan haar ook zien dussssss… en die mini’s zijn voor haar gemaakt. Wel jammer anders had je ze vast aan mij gegeven. Ik vind mini’s ook KEIGAAF! (Heb ik van Tim geleerd en die heeft het weer van Fiep, die zegt dat ook altijd: KEIGAAF) x Fietje

 8. hard nadenken soms 🙂

 9. ssdx’ssdssd’s\’ssvvvvsmsbsccb xcncxncnmzxccbvzcmvnbmbnvjvvvvvmvnnmcnvcjjjjdnkcvnx nc cnx xnc nx x cnzbzbxbzxnzx`znxnxzxnznnncnnccnnccncccncxjncnknccncnxcnxknzsdjjkjjjdjsjs djskddkdj kljxjzcnxnjjxnhjskchnskhdkahaku disauidyhsujhjahdjhdu

  Hallo Fietje, ik mag ook niet alleen boodschappen doen hoor en ik ben al 6! Maar soms ga ik wel allemaal spullen in het karretje gooien die ik leuk of lekker vind. Dan moet mama alles weer terugleggen. Soms doe ik ook wel eens iets in een karretje van een andere mevrouw hahahaha Dus iedereen moet goed opletten. Oh, dat vindt mama ook niet zo grappig. Heb jij een boodschappenlijstje met woordjes of met plaatjes? Dikke kus van Nelum. Ik vind jou heel mooi.

 10. Fietje Vlecht

  hahahahahah, dat vind ik heel leuk van jou Nelum. Boodschappen in iemand anders zn karretje doen! Ik denk dat mijn mama dat ook niet goed vindt maar ik wel hoor!Wat heb je weer mooi getypt!
  Ik heb een boodschappenlijstje met letters. Ik kan al heel goed lezen. Hoe dat kan weet ik ook niet. Ik kan niet zo goed rekenen, maar dat geeft niks hoor. Mama zegt altijd; kijk maar naar wat je wel kunt dat is veel leuker! Nou en ik kan fietsen. Hoe is het met jouw blauwe fiets Nelum, dat had ik gehoord van tim, dat jij een mooie nieuwe fiets hebt. xx FIetje