Dag 119

Fietje Vlecht zet bloemetjes in de tuin

Fietje is in de tuin.

Ze heeft bloemetjes gekregen van mama.

Het zijn er drie. Een groene, een oranje en een blauwe.

Fietje vindt de blauwe het mooist.

Ze maakt drie gaatjes.

In elk gaatje zet ze één bloemetje.

Nog een beetje grond erbij…

Ziezo! Klaar! En groeien maar!

“Goed je best doen, jongens,” zegt Fietje  en geeft de bloemen nog wat drinken met haar gietertje.

Dat lusten ze wel.

Slobberdeslobber gaat het en weg is het water.

“Tot morgen! “ zegt Fietje en dan gaat ze lekker buiten spelen.

Ze speelt tot het avond wordt.

En dan gaat ze slapen.

En ‘s morgens weer spelen.

En dan weer slapen.

En dan weer spelen…

“Zeg, Fietje Vlecht, vergeet jij niet wat?” moppert mama.

Huh? Fietje weet het even niet.

Oja, toch wel. De bloemetjes in de tuin!

O, O, nooit meer aan gedacht!

Fietje gaat er gauw naar toe.

En wat ze dan ziet…..

Reuzenbloemen!

Mooi hè!

7 comments

 1. Alsof ze van haar júrk gevallen zijn die bloemetjes !

 2. Riet, ik was bij je op bezoek, heb teruggelezen tot de sauna, maar potverjoppie, wordpress wil wachtwoorden en pakt ze dan niet… dus reageren.. zucht

 3. Beetje O.T .
  Ja er zijn soms vreemde dingen bij wordpress maar vaak is het op te lossen met een ander @mail adres invullen ,schijnt iets te maken te hebben met avatar accounts maar het fijne weet ik er niet van !
  Maar geen zorgen hoor , hoewel loggen toch wel vaak iets “over en weer is ” kijk ik slechts in sommige gevallen ( de sites die ik niet zelf uitgezocht zou hebben ) of er iets over en weer gebeurd .jij hoort daar niet bij ,ik lees hier puur voor m’n lol en kom v.w.b interactie niets tekort doordat je ,net als ik , de reacties vaak beantwoordt .

 4. ja dat zou best kunnen, dat gravatar verhaal ennuh.. fijn dat je het zo ziet!!

 5. dag Fietje, wat heb jij mooie vlechten zeg! ik heb helemaal geen haren, want die heeft mijn mama niet bedacht! stom hè?! ik zou best mooie roze vlechten willen… maar ja… ik heb wel een roze muts, maar die mag ik niet op in de lente… eigenlijk heb ik best een vervelende mama… maar ik moet het er maar mee doen hè?!

  ik hoop dat je er morgen ook weer bent, want je hebt zulke leuke jurkjes! maar ik weet niet of jouw mama het scannerprobleem op tijd opgelost heeft, dat schijnt heeeel belangrijk te zijn… vraag me niet waarom… je mama kan toch ook gewoon foto’s van je maken?

  mama’s zijn maar rare wezens hoor 😉

  dikke X van jeetje

 6. Fietje Vlecht

  Heb je al gekeken of er niet toch een paar haren onder je muts verstopt zitten? Kan maar zo natuurlijk. Ik zeg ook maar wat. Mij lijkt jouw mama wel heel aardig eigenlijk, maarja ik woon er dan ook niet mee in één huis hè.
  Ja die scanner, hij doet het wel, maar heeft een conflict met de laptop, die ook weer zelf een conflict heeft. En ze puzzelen naar de oorzaak. Dat snap jij vast niet maar mijn mama wel en die van jou vast ook. En een foto, wordt stukken minder mooi en er zit veel meer werk aan en mijn mama heeft het al zooooooooooooooo druk! Nou jeetje, fijne Koninginnedag hoor.
  Jij ook een diikke kus xxxxxxxxxxxx Fietje Vlecht

 7. Hallo Fietje
  Wat een mooie bloemen zeg. Wij hebben ook bloempjes in de tuin. Zo mooi. Ik mag ze van mama niet plukken, want dat vinden bloemetjes niet fijn..
  Ik ga nu ook nog even naar jeetje kijken. Of ze misschien toch stiekem ook vlechten heeft net als wij.
  Xxxxxxxxxxxxxxxxfiep